Hva skjer i kroppen etter at du har sluttet å røyke

Tror du at det tar lang tid før kroppen begynner å komme seg etter røyking? Tenk om igjen. Kroppen din begynner å komme seg allerede etter 20 minutter. Se hele hendelsesforløpet her.

Les mer

20 minutter – Kroppen din har det bedre allerede

Etter bare 20 minutter synker blodtrykket og pulsen går tilbake til det normale. Det tar altså ikke lengre tid enn å gå ut med hunden. Ganske fint, ikke sant?

8 timer – Nå er mengden av det giftige karbonmonoksidet i blodet halvert.

Karbonmonoksid tvinger bort oksygen fra blodet, slik at musklene og hjernen ikke får nok oksygen. På omtrent én arbeidsdag har kroppen din lykkes med å rense ut halvparten av all den giftige gassen, karbonmonoksid, fra blodet ditt. Godt å bli kvitt det. 😊

Prøv Zonnic Porsjonsposer!

Få situasjonen under kontroll hele dagen.

Mer om Zonnic Nikotinposer

12 timer – Nivået av karbonmonoksid i kroppen er tilbake til det normale

Kroppen din har lykkes med å bli kvitt alt karbonmonoksid! Så allerede etter 12 timer har du forbedret helsen din betraktelig. Godt jobbet! 👏

1 dag – Risikoen for hjerteinfarkt er redusert

Det tar ikke lang tid å se store positive effekter ved å slutte å røyke. Risikoen for at du skal rammes av hjerteinfarkt reduseres etter kun et døgn. ♥ En risiko som bare vil fortsette og reduseres i ditt røykfrie liv fremover.

Tips
Lukk

2 dager – Smaks- og luktesansen kommer tilbake

Hvis du har røykt i lang tid, har du kanskje glemt hvor godt favorittmaten din smaker. Røyking fører nemlig til at lukt- og smakssansen blir dårligere, men allerede etter to dager uten sigaretter forbedres disse sansene. Så unn deg noe godt. 🥗 Det kommer til å smake bedre!

3 dager – Lungekapasiteten forbedres

Nå begynner det å bli lettere å puste, da lungekapasiteten øke når lungene slapper av og begynner å åpnes opp. Nå kjenner du at det er lettere å trene. Hvorfor ikke ta en herlig gåtur for å feire tre røykfrie dager? 🚶‍♀️

1 uke – Nå er du på god vei!

Kroppen har det betydelig bedre, men først og fremst har du nådd en viktig milepæl! Hvis du har klart deg en uke uten å røyke, har du 9 ganger større sjanse for å lykkes med å slutte helt. Heia deg! 🎆

2 uker – Lungekapasiteten øker dramatisk

Det er nå enklere å puste, enklere å gå, enklere å trene. Ja, all fysisk aktivitet er enklere – etter to røykfrie uker er lungekapasiteten betraktelig bedre. Nå er det virkelig merkbart at den generelle formen din har blitt bedre. 💃🏼

1 måned – Flimmerhårene begynner å vokse tilbake

Flimmerhårene i lungene blir svakere av røyking, men har nå gradvis begynt å vokse tilbake. Flimmerhårene beskytter deg mot virus- og bakterieinfeksjoner samt hjelper til med å fjerne overflødig slim i lungene. Hvis du hoster mye slim nå, så er det derfor – men det er positivt! Lungene heler seg selv.

3 måneder – Kroppen fortsetter med å hente seg inn.

Lungene dine fortsetter å hente seg inn for hver dag som går, og blodomløpet forbedres. Risikoen for hjerteinfarkt har minsket betraktelig fra da du røykt din siste sigarett. Fantastisk!

Prøv Zonnic Munnspray!

Få situasjonen under kontroll hele dagen.

Les mer om nikotinspray

9 måneder – Flimmerhårene er nå fullstendig restituert

Etter 9 måneder som røykfri reduseres risikoen for infeksjoner i lungene kraftig. Flimmerhårene har nå vokst hel tilbake og lungene har det bedre enn på veldig lenge.

1 år – Risikoen for hjerteinfarkt er halvert

Yes! Risikoen for hjerteinfarkt er nå halvert. Og det beste av alt: Risikoen vil bare fortsette å reduseres med tiden.

3 år – Risikoen for hjerteinfarkt er nå den samme som om du aldri har røykt.

Ja, det er sant! Risikoen for at du skal rammes av hjerteinfarkt er nå den samme som for noen som aldri har røykt.

5 år – Risikoen for å rammes av lungekreft halveres

I tillegg er risikoen for å rammes av livmorhalskreft nå like lav som om du aldri har røykt. Også risikoen for å få slag reduseres.
Den kunnskapen er ganske god å ha med seg!

10 år – Risikoen for å rammes av lungekreft er nå den samme som om du aldri hadde røykt.

Når du har vært røykfri i 10 år, er risikoen for å rammes av lungekreft den samme som om du aldri noen gang har tent en sigarett. Er ikke det fantastisk? I tillegg har du redusert risikoen for å rammes av andre typer kreft som kreft i munnen, kreft i spiserøret, kreft i urinblæren, kreft i nyrene eller kreft i bukspyttkjertelen.

15 år – I prinsippet helt restituert

Risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer er nå den samme som om du aldri har røykt!

20 år – Helt restituert!

Risikoen for å dø av sykdommer relatert til røyking er nå den samme som om du aldri har tatt et trekk fra en sigarett i hele ditt liv! Endelig! Seier!

Mer om å slutte å røyke
close_popup

Kjøp Zonnic!

Zonnic er også tilgjengelig å kjøpe direkte i butikk Se alle butikker